Designer Spotlight

Module-rummene, som er udformet til at tage udfordringerne i det moderne arbejdsliv op, er et skoleeksempel på finsk formgivningskompetence i topklasse. Præsentable tilbagetrækningsrum skaber behagelige og rolige forhold for et effektivt arbejde.

Module-serien er designet af den prisbelønnede indretningsarkitekt, Esa Vesmanen, hvis arbejder har været med på mange udstillinger i Europa, Japan og USA.

Vesmanen har studeret ved Aalto-Universitetet i Helsingfors og ENSCI Les Ateliers-skolen i Paris og har på sit resumé bl.a. den internationalt ansete designpris, Red Dot Design Award, for formgivningen af Finom-lampen samt designprisen, der tildeltes af Chicago Athenaeum for Balance-lydstolen. Han kåredes 2008 til årets indretnings arkitekt i Finland.

I Module-konceptet slår Vesmanen og Muotolevy Tilaratkaisut Oy deres ekspertise sammen: Finsk formgivning og årtiers erfaringer med at udforme arbejdsmiljøer.

Module-serien er resultatet af et samarbejde, som byder på rolige og rare lokaler til at arbejde, samarbejde og koncentrere sig i.

Esa Vesmanen, hvordan opstod Module?

Grunden til ideen til Module er kommet fra brugerne og deres behov i arbejdslivet. Arbejdsmiljøerne er under forandring. Samtidigt med at der er mangel på gode medarbejdere og der konkurreres om deres færdigheder, bliver arbejdsmiljøerne mere åbne. For mange mennesker er det et miljø, som gør det udfordrende at få succes i arbejdet.

Hverdagen i arbejdslivet er i øvrigt splittet og består af møder, travlhed og uendelig lange lister med gøremål. Hvis der er brister i arbejdsmiljøet med en dårlig akustik, kræver det en masse energi at fastholde koncentration. Menneskets kapacitet er ikke altid tilstrækkelig til at fastholde fokus, når man bliver distraheret, hvilket medfører en følelse af utilstrækkelighed og ringere arbejdsindsats

Module opstod på den baggrund – ved at bringe en stille oase ind midt i arbejdspladsen til støtte for, at personerne skulle lykkes med deres arbejdsopgaver. Et sted, hvor det er muligt at koncentrere sig om det væsentlige: At arbejde og få tingene klaret, eller afholde møder uden at forstyrre de andre medarbejdere omkring sig.

Module puhelinkoppi, neukkari, työtila ja vetäytymistila

Hvad er der særligt lagt vægt på ved udformningen af Module?

Det var været vores mål at skabe et miljø, som byder på en enestående oplevelse for brugeren. Naturlige materialer, god lydisolering, akustik, ventilation og belysning udgør kernen i det hele. De store ensartede glasflader skaber en rumlighed, mens de stofbeklædte vægge byder på beskyttelse og de gennemtænkte detaljer er en fryd for øjet.

Det er lykkedes at kombinere lydisolering i topklasse med en behagelig akustik. Den effektive ventilation sikrer frisk luft og klare tanker. Den indirekte belysning er designet, så den er behagelig og ikke blænder.

Hvor hentede du inspiration til formgivningen af Module?

Udgangspunktet for designet har været at skabe en letgenkendelig identitet til Module, som skaber stilige løsninger med stille rum, som passer ind i mangfoldige slags miljøer.

Natur og arkitektur har været inspirationskilder til Module. Huse står på søjler og bjælker. Det samme gælder de nye Module-rum. De passer fint til nutidens arkitektur. Naturen og især skoven er synlig og fornemmes både inden og uden for. Træets årer og mønstre er inden for berøringsrækkevidde.

Module - vetäytymistila tehokkaaseen työntekoon

Hvilken slags brugeroplevelse ønsker du, at Module skal byde på?

En positiv oplevelse af et lokale, som føles godt, og hvor man trives.

En travl hverdag og urolige miljøer gør nemt arbejdet til noget kaotisk. Jeg tror, at de, der bruger Module kan koncentrere sig og gøre et godt arbejde selv midt i al travlheden.

Det er lykkedes, hvis vi kan tilbyde folk rum, som fremhæver deres bedste sider. Lokaler, hvor de kan nyde at arbejde.

We Empower Succesful Work Communities

Module gør det muligt at få succes i et moderne kontormiljø. Ved at kombinere finsk formgivning, teknisk kunnen og årtiers erfaringer med at udforme arbejdsmiljøer skaber vi ny plads til effektivt arbejde, samarbejde og koncentration.